Ontdekken

Schouwen-Duiveland is doordrenkt van mooie authentieke dorpen, prachtige natuur en de beste duik stekken van west Europa. Pak gerust de fiets om het eiland te verkennen of pak de auto naar één van de andere eilanden.

Dreischor

Dreischor is uitgeroepen tot groenste dorp en 1 van de mooiste dorpskernen van Nederland en vlak bij de camping! Je ziet de klokkentoren al staan vanaf de wijnhoeve. Je staat dan al binnen een klein kwartiertje wandelen midden op de ring. Als je daar dan toch ben wip dan even binnen bij Koffie-café de Boekhouder op de ring of Museum boerderij Goemanszorg. Een monumentale boerderij waar je alles leert over de meekrap en vlasteelt, de historie van Dreischor vóór er druiven werden aangeplant.

Zierikzee

In dit karakteristieke stadje waar je gemakkelijk een dag voor kunt uittrekken. Is het genieten. Er zijn genoeg winkels en eetgelegenheden om je ogen uit te kijken. Daarnaast zijn er museums, klein theatertje, een poppodium waar leuke bands komen optreden en een bioscoop. In het hoogseizoen zijn er leuke evenementen en markten te bezoeken.

Het strand op Schouwen-Duiveland

Uiteraard kom je niet alleen voor de cultuur, maar ook voor ontspanning! Zwemmen in de zee of in het Grevelingen meer is natuurlijk toegestaan. Je kan naar de Brouwersdam rijden, maar ook in de omgeving zijn er genoeg kleine, minder bekende plaatsen waar je kan zwemmen zoals de zwensteiger van Dreischor. Loop even binnen in onze winkel of het restaurant/proeflokaal. Onze collega’s wijzen je graag de weg!

De natuur op Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland hebben we genoeg wandel en fietspaden. Frisse zeewind door je haren en uitzicht op het water, maar ook voor natuurliefhebber is er genoeg te beleven. Zo heb je genoeg duikplekken voor degene die het liefst een kopje onder gaan en genoeg vogels in de lucht voor wie naar boven kijkt. Wie weet spot jij de big 5 van de Oosterschelde!

Eten, drinken en boodschappen

Naast onze eigen restaurant en onze wijnen zijn er tal van andere restaurants op het eiland waar je goed kan eten. Heb je behoefte aan iets speciaals helpen wij u graag op weg! Bijna al onze medewerkers komen van Schouwen-Duiveland en kunnen je zeker de pareltjes vertellen. Voor de boodschappen kan je terecht in Nieuwerkerk (5 minuten) of Zierikzee (15 minuten). Beiden hebben diverse winkels en supermarkten waar je al je inkopen kan doen voor jouw relaxte vakantie.